
Kod produktu: 801-133
Producent: Satake
Odkryj wszechstronność i precyzję japońskiego noża Santoku Satake Unique z ostrzem 17 cm ze stali VG-10. Idealny do warzyw, mięsa i ryb, z ergonomiczną rękojeścią Pakkawood dla maksymalnego komfortu i trwałości.
Odkryj niezrównaną jakość i funkcjonalność z japońskim nożem kuchennym Santoku z serii Satake Unique Clad. Zaprojektowany z myślą o wszechstronności, ten nóż o długości ostrza 17 cm doskonale sprawdzi się w szerokim zakresie kuchennych zadań, od precyzyjnego krojenia warzyw i owoców, po przygotowywanie mięsa i ryb.
Ostrze noża Satake Unique Santoku zostało wykonane z 3-warstwowej stali, gdzie rdzeń stanowi ceniona japońska stal VG-10. Gwarantuje to wyjątkową ostrość, długotrwałe jej utrzymanie oraz odporność na korozję.
Rękojeść z eleganckiego materiału Pakkawood w kolorze mahoniu jest nie tylko piękna, ale przede wszystkim wytrzymała i odporna na wilgoć oraz wysokie temperatury panujące w kuchni. Zapewnia pewny chwyt i jest niezwykle komfortowa w użytkowaniu.
Noże z serii Satake Unique Clad są dopracowane w każdym detalu, łącząc tradycyjne japońskie rzemiosło z nowoczesnymi rozwiązaniami, aby dostarczyć narzędzie, które będzie służyć przez lata, zachowując swoje właściwości i estetykę.
Ostrze | stal 3 warstwowa rdzeń VG-10 |
---|---|
Twardość | 60 HRC +/- 1 |
Długość całkowita | 29,5 cm |
Długość ostrza | 17 cm |
Szerokość klingi | 4,7 cm |
Grubość klingi | ok. 1,8 mm |
Waga | ok. 160 g |
Kod produktu: 801-133
Producent: Satake
Odkryj wszechstronność i precyzję japońskiego noża Santoku Satake Unique z ostrzem 17 cm ze stali VG-10. Idealny do warzyw, mięsa i ryb, z ergonomiczną rękojeścią Pakkawood dla maksymalnego komfortu i trwałości.
Bądź na bieżąco z promocjami i nowościami