
Kod produktu: CN-2220
Producent: Hideo Kitaoka
Odkryj precyzję w kuchni z nożem Hideo Kitaoka Kamagata Usuba 12 cm. Idealny do perfekcyjnego plastrowania i krojenia warzyw, dzięki unikalnemu kształtowi ostrza i jednostronnemu szlifowi. Wykonany z wysokiej jakości stali Shirogami #2 z rękojeścią z drewna różanego.
Odkryj niezrównaną precyzję japońskiego rzemiosła z nożem Kamagata Usuba z serii Shirogami Satin od renomowanego kowala Hideo Kitaoka. Ten wyjątkowy nóż, będący wariacją klasycznej usuby, został stworzony z myślą o perfekcyjnym przygotowywaniu warzyw, oferując kontrolę i ostrość, jakiej potrzebują profesjonaliści i pasjonaci sztuki kulinarnej.
Cechą wyróżniającą ten model jest jego charakterystyczny, półokrągły czubek ostrza, przypominający kształtem nóż santoku. W przeciwieństwie do tradycyjnej, kanciastej usuby, kształt Kamagata znacznie ułatwia manipulowanie nożem, w tym popularne w japońskiej kuchni „rolowanie” warzyw (tzw. katsuramuki) w celach dekoracyjnych oraz precyzyjne siekanie na bardzo drobne plasterki czy julienne.
Nóż Kamagata Usuba Hideo Kitaoka to idealne narzędzie do wszystkich zadań związanych z obróbką warzyw: od cienkiego plastrowania (jak papier!) po precyzyjne krojenie w kostkę czy przygotowywanie dekoracji. Jego konstrukcja i jakość materiałów sprawiają, że praca z nim staje się prawdziwą przyjemnością, a uzyskane rezultaty zachwycają precyzją i estetyką.
Ostrze | 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami |
---|---|
Rękojeść | Drewno różane |
Twardość | 61-63 HRC |
Długość całkowita | 23,5 cm |
Długość ostrza | 12,0 cm |
Szerokość klingi | 4,0 cm |
Grubość klingi | 4,0 mm |
Sposób ostrzenia | Szlif jednostronny praworęczny |
Waga | ok. 110 g |
Kod produktu: CN-2220
Producent: Hideo Kitaoka
Odkryj precyzję w kuchni z nożem Hideo Kitaoka Kamagata Usuba 12 cm. Idealny do perfekcyjnego plastrowania i krojenia warzyw, dzięki unikalnemu kształtowi ostrza i jednostronnemu szlifowi. Wykonany z wysokiej jakości stali Shirogami #2 z rękojeścią z drewna różanego.
Bądź na bieżąco z promocjami i nowościami